Publicaties


Afbeelding invoegen
 


Afbeelding invoegen  

Lijst 1 Gemeentebelangen mix van ervaring en nieuw talent

Met trots presenteert Gemeentebelangen Dalfsen haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Lijst 1 is een mix van ervaring en nieuw talent, van jonge instroom en bekende gezichten. Alle kernen en doelgroepen staan op de lijst. Samen sterk, gewoon betrokken!

Dat Jos Ramaker als vanouds de kar trekt was al bekend. De overige namen in de top vijf zijn zoals verwacht ervaren kandidaten, met wethouder André Schuurman uit Nieuwleusen op de tweede plek en Inge Haarman uit Dalfsen op drie. Herman Kleine Koerkamp uit Lemelerveld staat op nummer vier en Ingrid Kappert uit Oudleusen heeft de vijfde plaats op de lijst. De overige raadsleden hebben een mooie plek op de kieslijst gekregen. De raadsfractie van Gemeentebelangen heeft het goed gedaan in de afgelopen vier jaar. Alle raadsleden zijn lokaal betrokken. Bovendien zijn er vier nieuwe binnenkomers ingepast, dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Op de zesde plek staat de eerste nieuweling.

Jelle Hekman is met 28 jaar straks misschien wel het jongste nieuwe raadslid in de gemeenteraad. Jelle is een betrokken inwoner van Nieuwleusen, actief in de sport, verenigings- en het uitgaansleven. Op de volgende plaatsen staan zittende raadsleden, Gerard Jutten uit Dalfsen, Wim van Lenthe uit Hoonhorst en Jolande Upper uit Nieuwleusen.

Ook het aantal dames in de top tien is verder toegenomen met Mariëtte Holterman-Pot uit Nieuwleusen op plek 10. Mariëtte is bij velen bekend van haar werk bij de Rabobank en ook zeer actief in het verenigingsleven. Net buiten de top 10 maar zeker ook verkiesbaar zijn zittend raadslid Wim Pessink uit Nieuwleusen en nieuwkomers Michiel Smudde uit Oudleusen en Edwin Spijker uit Dalfsen. Deze heren kennen de verschillende kernen en het buitengebied bijzonder goed en zetten zich ook in voor het verenigingsleven.

De complete kieslijst van Gemeentebelangen Dalfsen (Gewoon Betrokken, sinds 1931) telt 31 gewoon betrokken inwoners. Daarvan stellen zich er in ieder geval 13 kandidaat voor de nieuwe gemeenteraad. De overige 18 personen op de lijst zijn beloften voor de toekomst of bekende lijstduwers, zoals raadslid Hans Ellenbroek uit Lemelerveld en wethouder Ruud van Leeuwen uit Hoonhorst, die beiden afscheid nemen van het lokale bestuur. Traditiegetrouw staat René Eijkelkamp uit Dalfsen als laatste man op de lijst van Gemeentebelangen. Opvallend is het grote aantal agrarische ondernemers die zich dit jaar als lijstduwer op de kieslijst van Gemeentebelangen hebben laten plaatsen. Met elkaar geven ze een duidelijk signaal af: wie voor de lokale agrariër is, stemt gewoon betrokken!

In de loop van januari wordt de complete kieslijst samen met het verkiezingsprogramma van Gemeentebelangen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart 2022 gepresenteerd op onze website.

Jos Ramaker weer lijsttrekker Gemeentebelangen Dalfsen

 

Met groot vertrouwen hebben de leden van Gemeentebelangen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen Jos Ramaker weer bovenaan kieslijst nummer 1 geplaatst. 'Wij zijn bijzonder trots dat we als grootste partij van Dalfsen met Jos een stabiele en zeer ervaren lijsttrekker hebben!' zei voorzitter Jolande Onderdijk na de inloop ledenvergadering van vorige week. 

 

'Jos Ramaker is al 15 jaar ons betrouwbare boegbeeld, en voor heel veel inwoners een vertrouwde naam in de Dalfser politiek. Jos maakt voor iedereen tijd, luistert naar wat er speelt en maakt zich hard voor wie het nodig heeft. Hij doet het ook als fractievoorzitter in de gemeenteraad gewoon hartstikke goed. Jos is al jaren het gezicht van Gemeentebelangen, oók gewoon weer bij de komende raadsverkiezingen op 16 maart volgend jaar. Daar zijn we heel blij mee!' 


Jos zelf vindt het mooi gesproken, maar heel normaal. 'Ik doe gewoon mijn best, werk graag samen in de fractie en ook met de andere partijen in de raad. Gewoon betrokken en het zo goed mogelijk regelen voor alle Dalfsenaren is het doel. Ik wil gewoon de beste keuzes helpen maken voor de inwoners, verenigingen en bedrijven in de hele gemeente Dalfsen. Nu, maar ook voor de toekomst. Zodat we allemaal zo lang mogelijk plezier van onze raadsbesluiten hebben.' 


'De lijst is op hoofdlijnen door de leden akkoord bevonden, maar wij verwachten nog wel een paar kleine aanpassingen te kunnen doen. Het wordt in ieder geval een mooie en lange lijst, met heel veel ervaring in de top en ook veel nieuwe kanjers om op te stemmen, echt uit álle kernen en uit het buitengebied. De definitieve lijst wordt zo gauw mogelijk gepresenteerd!' aldus voorzitter Onderdijk. 

Kort na de ledenvergadering is bekend geworden dat ons zeer gewaardeerde lid Herman van den Berg is overleden. Herman is 12 jaar lang schaduwfractielid geweest, en hij was iedere vier jaar lid van de kiescommissie.

Hij trok daarbij samen op met Peter Meijerink. Beide heren hebben, met al hun ervaring ook dit jaar weer de vele gesprekken gevoerd met de kandidaten. Wij zijn Herman bijzonder erkentelijk voor zijn grote inzet door de jaren heen als gewoon betrokken lid, in de schaduwfractie en het mede-samenstellen van de kieslijst.

  Afbeelding invoegen